الأحد، 9 يونيو 2013

صينية الرقاق المصري من الاف للياء خطوة بخطوة من مطبخي

صينية الرقاق المصري من الاف للياء خطوة بخطوة من مطبخي
السلام عليكم ورجمة الله وبركاته
كيفكم يا احلي اخوات يارب تكونوا بالف عافية واسعد حال
صينية الرقاق اهم طبق في البيت البيت المصري في عيد الاضحي وكل عام وانتم بخير الرقاق بينباع جاهز بس بناء علي طلب الاخت الغالية ماجدة82 عايزاه حنعمل العجينة وعلشان لو اي اخت مش لاقياه في بلدها يللا بينا
بسم الله الرحمن الرحيم
حنعجن 3 كوب دقيق مع ملعقة صغيرة ملح وماء حسب الطلب لحد لما نحصل علي عجينة طرية متماسكة ونسيبها ضروري ترتاح مش اقل من نص ساعه ونقسمها كور حجم اليوسفي


ونبا بالفرد علي سطح مرشوش دقيق وعلي وش العجين دقيق ونفردها عل قد ما نقدر تكون رقيقة ونرص علي قماش او علي اي سطح مرشوش

اسخن صاجة علي النار العالية لمدة 5 دقايق وابدا انقل الرقاقة اتنيها علي النشابة واحطها بحرص علي الصاجة بحيث ارعي انها ماتتكرمش مني واحط بالترتيب

اول لما تطلع فقاعات اقلبها الناحية التانية

شوفو الفقاعات البني

انقل الرقاقة وامسح الصاج من الدقيق واحط اللي بعدها لنهاية الكمية

بعد لما اخلص الكمية احطهم علي ملاية يتهوواعلشان مايطراش عايزينه مقرمش
نبدا في عمل الصينية:
احمر بصل في ملعقة سمن واضيف له اللحم المفروم وملح وفلفل واقلب واسيبه يستوي
احصر طبق واسع ومرقة دسمة واجيب الرقاقة وامسكها بايدي الشمال واصب المرقة بايدي اليمين علي الرقاقة وابلها بالكامل واجيب صينية مدهونة سمن واحط الرقاقة وارش السمن واحط الرقاقة التانية وهكذا 4رقاقات والصور توضح

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

لسة في تكملة انتظروني

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق