السبت، 18 مايو 2013

كيكة المكرونه باللحمه المفرومه غريبه مش كده طيب تعالوا شوفوا هانعملها ازاي بالصور

كيكة المكرونه باللحمه المفرومه غريبه مش كده طيب تعالوا شوفوا هانعملها ازاي بالصور متعصبه ومحتاره تعملي ايه علي غدا انهارده عاوزه تجددي في اكلاتك ومش عارفه تعملي ايه وفنفس الوقت مش عاوزه تقفي كتير في المطبخ ولا تغسلي اطباق كتير بعد ما تحضري الاكل ومع كده تعملي حاجه كل العيله تحبها ويتسبقوا عشان يخلصوها اكيد يبقي الطبق ده هو الحل الامثل ليكي واللي مافيش ولا اسهل ولا اسرع منه في التحضير واكيد اكيد كلهم هايحبوه مين مش بيحب المكرونه ايوه طبقنا النهارده عباره عن فطيرة مكرونه باللحمه المفرومه رغينا كتير يلا بقي قدامي علي المطبخ هانحتاج الآتي : طماطم مفرومه ناعم ثوم طازج جبنة موزاريلا مبشورة جبنه رومي او بارميجانو مبشورة لحمه مفرومه زيت زيتون زبده مكرونه اقلام زي اللي في الصوره وطبعا ملح وفلفل الكميات انتي اللي هاتحديدها علي اد ما تحبي اول حاجه نسلق المكرونه في ماء مغلي عليه ملح وفلفل نصفيها ونشطفها بماء جاري وماتنسوش تحطوا شوية من زيت الزيتون في مية السلق عشان المكرونه ما تلزقش في بعضها في طاسه مناسبه نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين علي النار مع الثوم المفروم وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون ونقلب لحد ما ياخد اللون البني بعد كده نضيف الطماطم ونقلب كويس ونسيبها تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقه لحد ما قوامها يتخن في الوقت ده نبدأ نقلب المكرونه مع الجبنه الرومي المبشوره ومللعقتين زيده سايحه ونرصها بالشكل ده في صينيه جوانبها ممكن تتفك وطبعا ما ننساش ندهن الصينيه بالزبده الاول ونرش القاعده بالبقسماط الناعم عشان تطلع بسهوله بعد ما اللحمه تتسبك نبدا نرشها علي وحدات المكرونه ونحاول نحشي كل واحده باللحمه كويس اوي واوعوا تسيبوا حاجه فاضيه عشان ده هايأثر علي الشكل النهائي زي ما حصل معايا في الاخر خالص نحط الجبنه الموزاريلا علي الوش استنوني هاكمل [/quote]

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق