السبت، 18 مايو 2013
كيكة المكرونه باللحمه المفرومه غريبه مش كده طيب تعالوا شوفوا هانعملها ازاي بالصور
كيكة المكرونه باللحمه المفرومه غريبه مش كده طيب تعالوا شوفوا هانعملها ازاي بالصور
متعصبه ومحتاره تعملي ايه علي غدا انهارده
عاوزه تجددي في اكلاتك ومش عارفه تعملي ايه
وفنفس الوقت مش عاوزه تقفي كتير في المطبخ
ولا تغسلي اطباق كتير بعد ما تحضري الاكل
ومع كده تعملي حاجه كل العيله تحبها ويتسبقوا عشان يخلصوها
اكيد يبقي الطبق ده هو الحل الامثل ليكي واللي مافيش ولا اسهل ولا اسرع منه في التحضير
واكيد اكيد كلهم هايحبوه
مين مش بيحب المكرونه
ايوه طبقنا النهارده عباره عن فطيرة مكرونه باللحمه المفرومه
رغينا كتير
يلا بقي قدامي علي المطبخ
هانحتاج الآتي :
طماطم مفرومه ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه رومي او بارميجانو مبشورة
لحمه مفرومه
زيت زيتون
زبده
مكرونه اقلام زي اللي في الصوره
وطبعا ملح وفلفل
الكميات انتي اللي هاتحديدها علي اد ما تحبي
اول حاجه نسلق المكرونه في ماء مغلي عليه ملح وفلفل
نصفيها ونشطفها بماء جاري
وماتنسوش تحطوا شوية من زيت الزيتون في مية السلق عشان
المكرونه ما تلزقش في بعضها
في طاسه مناسبه نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين علي النار مع الثوم المفروم
وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون
ونقلب لحد ما ياخد اللون البني
بعد كده نضيف الطماطم ونقلب كويس ونسيبها تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقه
لحد ما قوامها يتخن
في الوقت ده نبدأ نقلب المكرونه مع الجبنه الرومي المبشوره ومللعقتين زيده سايحه
ونرصها بالشكل ده في صينيه جوانبها ممكن تتفك
وطبعا ما ننساش ندهن الصينيه بالزبده الاول ونرش القاعده بالبقسماط
الناعم عشان تطلع بسهوله
بعد ما اللحمه تتسبك نبدا نرشها علي وحدات المكرونه ونحاول نحشي
كل واحده باللحمه كويس اوي
واوعوا تسيبوا حاجه فاضيه عشان ده هايأثر علي الشكل النهائي
زي ما حصل معايا
في الاخر خالص نحط الجبنه الموزاريلا علي الوش
استنوني هاكمل
[/quote]
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق