السبت، 18 مايو 2013

مشغولة..مستعجلة..بتشتغلي و ما فيش وقت..أطباق تنفع غدا و عشا و إفطار و فسح كمان

مشغولة..مستعجلة..بتشتغلي و ما فيش وقت..أطباق تنفع غدا و عشا و إفطار و فسح كمان السلام عليكم و رحمة الله و بركاته إستفدت كثيرا و ما زلت أستفيد من سيدات و آنسات عالم حواء ... و كل ما أشوف موضوع حلو و يعجبني أقول في بالي "يا ريتني كنت أنا هي ... و يا ريتني أكون شاطرة زيها " بس قلت في بالي ما كلنا ساعات بنشوف مواضيع أفكارها معروفة مسبقا ... بس ممكن نطلع منها بحركة جديدة أو فكرة بسيطة تفيدنا في بقية أطباقنا ... فقلت هنزل أطباق بسيطة و سريعة و أمري لله بقى و بما إني إمرأة عاملة و عندي كمان أطفال ... فيدوبك برجع من الشغل هالكانه و تعبانه ... و نص الأسبوع بيخلص على أطباق مكرونات .. أو ديلفري فدول أصناف سريعة و سهلة و بتنفعني جدا ... و تنفع إفطار و غداء و عشاء في نفس الوقت نبدأ أولا بطبقين للغداء ... و يخلصوا في ساعة إلى ساعة و ربع ... و الكمية تكفي ل 3 أشخاص دجاج مع البصل المكرمل و الفلفل ... و طبق مساعد بطاطس ودجز مع صوص مايونيز و صوص طماطم 6_final_dishes نبدأ أولا بالدجاج المكونات 3 صدور دجاج كبيرة (يتم نقعهم في خل بلسميك (أو أي نوع متوفر)... + ملح + فلفل أسود ... لمدة لا تقل عن ساعتين ) حبتين بصل متوسطة مقطع جوانح أو نصف دوائر حبتين فلفل متوسطة (و يفضل ألوان لإضفاء شكل و لون للطبق ) ملعقتين زيت نباتي ملح و فلفل أسود و ملعقة كبيرة مربي مشمش أو برتقال نبدأ أولا بنقع الدجاج أقل حاجة ساعتين .... ثم نضع ملعقتين زيت نباتي في مقلاة غير لاصقة و عندما يسخن نضع الدجاج و لا نقلبه على الجهة الأخرى حتى يأخذ اللون البني كما بالصورة و بعد تمام تشويحه على النار ... نضع نص كوب الماء حتى نساعده على تمام النضوج و نغطي المقلاة ... و كل ما إحتاج ماء أو جف ماؤه ... نزيد القليل فقط ... و ذلك حتى تمام النضج 1_fera7 في مقلاة أخرى ... نضع ملعقة زيت .... ثم البصل ثم الملح حتى يخرج البصل ماؤه ... و نقلبه على نار متوسطة إلى عالية لمدة دقيقتين .... ثم نضع الفلفل ... و نشوحه لدقيقتين .... أهم حاجة إن البصل و الفلفل ما يدبلوش قوي و يبقوا مستويين على الآخر .. مجرد بس تشويح على نار عالية و لوقت سريع و لكي نضيف طعم السكر المكرمل على الخضار .... نضيف ملعقة كبيرة مربى المشمش أو البرتقال ... و هذا يغني عن إضافة السكر ... و يعطي نفس النتيجة بالإضافة إلى لمعان محبب للخضار 4_felfel شايفين الصورة الجاية بعد وضع المربي ... الخضار بيلمع أكتر من الأول ... و أهم حاجة لا تنسي أن تضعي الملح عشان ما يبقاش طعم الخضار مسكر قوي إن نسيتي ملحك المظبوط هنا بدأت تحضير صوص المايونيز 1 و نص ملعقة كبيرة مايونيز 1 ملعقة كبيرة زبادي (يمكن أستبدالها بالقشطة الحامضة(أحبها جدا) ... أو بالمايونيز لو بتحبي طعم المايونيز القوي ) 1 ملعقة صغيرة مسطردة (خردل) ملح حسب الرغبة (بالنسبة لي ملح المسطردة و الخل الموجود فيها يكفيني و لا أضع ملح) و صوص الطماطم طماطم متوسطة مبشورة نص حبة فلفل أخضر مقطعة مربعات صغيرة جدا (في الأصل يكون حبة الفلفل الحار و لكن زوجي لا يأكله ) حبة ثوم مبشور ناعم جدا (لا أحب طعم الثوم القوي فأكتفي بنصف واحدة لو الحبة كبيرة ) ملح حسب الرغبة 3_tomatos بطاطس ودجز تعلمتها من معلمتي و طباخة حواء الجميلة جزاها عنا كل خير أم ياسمينة (وحشتييييييينا ) ... و لكن عذرا أم ياسمينة ضفت لها بهارات أكثر خلطة الدقيق (2 ملعقة كبيرة دقيق + نص م.ص كمون + نص م.ص قرفة + نص م.ص فلفل بابريكا + نص م.ص بهارات بطاطس أو أي بهارات لديكي + نص م.ص ثوم بودرة + نص م.ص بصل بودرة + 1 م.ص ملح ) بطاطس مقطعة جوانح ... و يفضل غير مقشرة كما تقدم في المطاعم 2_potatos تغطي البطاطس المقطعة بخليط الدقيق و البهارات و تقلى في الزيت مباشرة ... تأخذ نفس وقت استواء تحمير البطاطس العادية (عشان ما تستنيش لون طبقة الدقيق حتى الاحمرار الشديد .. يكفيها اللون الذهبي... في الصورة أنا حمرتها زيادة) تقدم الدجاج مقطعة على طبقة الفلفل و البصل ... و تزين بالطماطم و يقدم مع الخبز و توضع البطاطس مع صوص المايو ... و الطماطم 6_final_dishes الطبق ده يشبه في نقديمه و صوصاته فاهينا الدجاج ... لكنه ليس بفاهيتا الدجاج عشان خبراء الطبخ ما يتهمونيش بالتزوير ... عشان أم ياسمينة عودتنا إن الأكل أصووووووول و قواعد يمكن تقديم عصير بسيط مع هذا الطبق ... و هو صنفين عصير بنفس المكونات سفن أب بالنعناع المركز و الليمون... و سفن أب بعصير الرمان المركز و الليمون (يقدم في المطاعم تحت اسم شيري تمبل أو Cherry Temple أو Shirley Temple) 3aseer المكونات كوب سفن أب لكل كوب عصير ملعقتان كبيرتان من عصير النعناع المركز أو الرمان المركز (يمكن أستخدام أيضا طعم الفراولة أو أي طعم مركز تفضليه ... هنا إستخدمت عصير مركز من شركة فيتراك ) يملأ الكأس أو الكوب بالسفن إلا القليل فقط ... ثم يوضع النعناع المركز الجاهز أو الرمان المركز الجاهز بقدر ملعقتان كبيرتان (لا تكثري فيمرر الخليط ... ممكن تضيفي ملعقة ثم تذوقي ثم ملعقة و إن كان يريد المزيد أزيدي ) و يزين بشرائح الليمون ملاحظين الكأس التاني نص مليان .... شربت منه حبة بعدين صورته .... إعملوا نفسكوا مش واخدين بالكم الصنف الثاني و الأطباق التالية ... و هو ينفع لإفطار متأخر أو عشاء ... و كمان ينفع في الرحلات ... سهل و سريع في التطبيق و حمله في علب لو في رحلة أو خروجة ... يعني كذا ميزة من الآخر هوت دوج مع البصل و الفلفل ... بطاطس على البخار ... جبن مع الخضار و تقدم مع الفاكهة الهوت دوج ... هذا الطبق أكيد ليس بالجديد عليكم ... و لكنه فعلا مفيد و سريع و ما فيهوش تفنين كتير المكونات 8 وحدات هوت دوج طويلة مقطعة مائلة بصلة كبيرة جوانح 2 طماطم كبيرة مكعبات أو جوانح 2 فلفل أخضر أو ألوان كبيرة مكعبات أو شرائح ملح و فلفل و بهارات 3 فصوص ثوم مقطعة صغير أو شرائح ملعقتين زيت ربع كوب ماء 22_HOT_DOG توضع كل المكونات في الحلة و على نار هادية حتى تمام النضج ... (معلومة مهمة : الهوت دوج في أصله هو لحم مستوي ... فلا يحتاج وقت طويل ... فلا تنتظري حتى يستوي الخضار تماما و يدبل ... بيغير من طعم الطبق كتير ... يكفي فقط أن يذبل الخضار و لا يستوي تماما أو يتهري) هذا الطبق ... ينفع تعمليه سندوتشات للفسح ... أو يمكن وضعه بعلبة و عمل السندوتشات وقت الخروج نفسه ... البطاطس المكعبات 2 حبة بطاطس كبيرة مقطعة 4 فصوص ثوم مقطعة صغير ملعقة صغيرة كمون ملح بهارات بطاطس إن وجدت ملعقتين زيت ربع كوب ماء حلة تيفال غير لاصقة .... و إن لم تتوفر ... يفضل عمل الطبق في الفرن ... بوضع المكونات في ورق فويل مغلقة توضع في صينية ثم على الفرن 11_POTATOS توضع المكونات كلها و تقلب في الحلة الغير لاصقة ...و توضع على نار هادئة جدا ... و لا تقلب أبدا و هي على النار حتى تمام النضج ... حتى لا تتهري بالتقليب ... و إن لم تتوفر لديكي حلة غير لاصقة و عملتيها في حلة عادية... البطاطس هتلزق في الحلة و مش هتعرفي تطليعها أنا كمان نسيتها و إتحمرت مني من الأطراف شوية ... لكن هي المفروض يكون لونها واحد زي المسلوق ... بس طعمها مش زي المسلوق خالص .... الثوم بيديها نكهة محببة هي و الكمون يمكن وضع البطاطس في علية محكمة الغلق و تنفعك وقت الفسح و الخروج ... يمكن أكلها ساخنة أو باردة جبن مع الخضار .. و يقدم بجانب الفاكهة كوب و نصف جبن براميلي أو اسطنبولي ناعم ملعقتين زيت زيتون حبة خيار مقطعة مكعبات (أو حبة فلفل أخضر ) حبة طماطم مقطعة مكعبات تقلب الجبن أولا و تهرس لوحده ... ثم يضاف الخضار ... و يزين بفلفل البابريكا و زيت الزيتون .... و تقدم بجانبه الفواكه مثل العنب و البلح الأسود .. و الأصفر ... و كذلك مع البطيخ الساقع إن وجد أرجو أن تعجبكم أطباقي المتواضعة ... و إن لم تجدي فيها أي أفكار جديدة .. فيكفيني تعبك معايا في قراءة الموضوع لحد الجملة دي جزاكم الله خيرا عنا و عن المسلمين فيما تنفعوا الناس به دعواتكم بحسن الخاتمة .... ويرزقني الحج وشكرااااااا [/quote]

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق